Wat is pijn?

Home Up Wat is pijn? Pijn bestrijden Acute pijn Chronische pijn Zenuwpijn Pijnsyndroom

 

 

Pijn is een noodzakelijk waarschuwingssignaal dat ons erop attent maakt dat er ergens iets niet goed gaat en dat ons ervoor behoedt om risico's te lopen. 
Deze pijn noemen we acute pijn. 


Als pijn langer aanhoudt dan we zouden mogen verwachten, spreken we van chronische pijn.    Die pijn heeft geen signaalfunctie meer, maar zorgt ervoor dat onze kwaliteit van leven sterk achteruitgaat. Bedenk maar eens hoe het zal zijn als u voortdurend pijn voelt bij het boodschappen doen, sporten of het doen van het huishouden.
Chronische pijn treffen we in velerlei vormen aan, van hoofdpijn tot reumatische pijn

Een ander voorbeeld van chronische pijn  vinden we bij de beschadiging van een zenuw als gevolg van een glasverwonding. Als de wond is genezen, kunnen het litteken en de omgeving pijn blijven doen.

En hoewel niet alle pijn te verhelpen is, heeft men de laatste jaren wel veel vooruitgang geboekt.in het verhelpen van de pijn,met name door deskundig gebruik van de neuraaltherapie,door daarvoor speciaal opgeleide artsen

Dokter Sondervan is een arts, die sinds 1992 praktijkhoudend is in de neuraaltherapie, om u daarbij van uw pijnklachten af te helpen.

 

  

Disclaimer
 
  Copyright dr Sondervan, 2008-2022                  page last update: 10 aug 2015