Pijn in je nek en bovenrug.

En dat niet door een opgelopen koudje, nee een kwestie van maanden. Dus als je naar rechts of links wil kijken bij het autorijden,dan moet je romp en schouders meesturen. Een omslachtige en vermoeiende bedoening is dat. En lastig bij het autorijden bovendien.
Maar vooral pijnlijk dus.
Het merkwaardige is dat je je pas na enkele weken realiseert: hier moet ik wat aan doen.

Maar hoe?

Bij stom toeval kom ik terecht bij B.S. Sondervan-Frank. En het is meteen raak. Eerst hoort ze je uit over je medische voorgeschiedenis. Dat doet zij grondig. Daarna inspecteert zij kalm het rampgebied. Kunt u dit, kunt u dat, vraagt zij terwijl zij ledematen in de door haar gewenste richting dirigeert. En rondt deze verkenning af met
ingrepen, die wat ingrijpender van aard zijn,bestaande uit semi-orthopedische en neuraaltherapeutische behandeling. Je krijgt oefeningen mee.

Het belangrijkste is natuurlijk: helpt het? Een volmondig ja is het antwoord. Eigenlijk al na de eerste keer. Het pijngebied zit los, zo voelt dat tenminste en ik kan mijn hoofd weer naar links en rechts draaien zonder je hele romp een kwartslag te draaien. Met die oefeningen moet ik doorgaan. Ja, zo gemakkelijk kom je er bij dokter Sondervan-Frank nou ook weer niet van af.. Maar dat heb je er graag voor over.

Flip van der Schijf ,
Amsterdam


De namen van de patiŽnten zijn verzonnen maar de ervaringen berusten op de werkelijkheid.
 

  

Disclaimer
 
 © Copyright dr Sondervan, 2008-2022                  page last update: 10 aug 2015