Littekenklachten tgv haartransplantatie

December 2013.

Een kleine 6 jaar geleden ontwikkelde ik van de ene op de andere dag klachten die het best als volgt te omschrijven zijn: een koude gevoel aan de achterkant van mijn bovenbenen met uitstraling naar mijn liesstreek en het perineum. Alsof er continu een guur noordoostelijk windje op mijn huid blies.

In eerste instantie dacht ik zelf aan iets in de richting van een blaasontsteking. Een bezoek aan de huisarts wees snel uit dat dat niet het geval was. Ik heb het toen enige weken aangekeken in de hoop dat de klachten weer vanzelf zouden verdwijnen. Ze waren constant aanwezig en verstoorde in die eerste periode zelfs mijn nachtrust.

Mijn eerste gang op zoek naar een oplossing was een acupuncturist. Deze behandelaar adviseerde mij dat ik me ook zou wenden tot een specialist uit het reguliere medische circuit om allerlei mogelijke oorzaken uit te sluiten. Via mijn huisarts ben ik onderzocht door eerst een uroloog en later ook een neuroloog. Beide konden geen afwijkingen vinden. De tijd verstreek maar mijn klachten bleven. Mijn gemoedstoestand werd in die tijd steeds somberder: zou ik er ooit vanaf komen. Uiteindelijk begon het mijn hele leven te beheersen. Ik probeerde werkelijk elke mogelijke therapie uit: bekkenbodemfysiotherapie, chiropractie, osteopathie, neuropathie, kruidentherapie, noem maar op.

Maar niets hielp.
Steeds was ik op het internet op zoek naar mogelijke tips of suggesties. Op deze manier kwam ik ruim 1 jaar later op het spoor van de polikliniek pijn weg van dr. Sondervan. Ik maakte een eerste afspraak met haar waarin zij mij ondervroeg naar mijn hele medische verleden. Ik vertelde haar dat ik in 2003 een 4-voudige bypass operatie aan de kransslagaders van mijn hart onderging, waarbij een ader uit mijn linkerbeen werd gebruikt. De operatie destijds verliep goed en ik herstelde redelijk snel. Wat ik er uiteindelijk aan overgehouden heb waren twee grote littekens, een op mijn borst en een op mijn been. Ook vertelde ik haar dat ik enige tijd daarvoor een haartransplantatie heb laten uitvoeren met als nevenresultaat een litteken op de achterkant van mijn hoofd. In die eerste sessie voerde dr. Sondervan direct neuraaltherapie toe, waarbij al mijn littekens werden behandeld. We maakten een vervolgafspraak, en uiteindelijk volgden er nog 6. Langzaam voelde ik een positieve verandering in mijn klachten optreden. Nu bijna een jaar geleden was ik zover dat ik zonder neuraaltherapie verder kon. De klachten waren nagenoeg geheel verdwenen en ik begon langzaam aan het idee te wennen dat ik er voorgoed van af zou komen. 

Echter na een periode met veel werk en een lagere weerstand begonnen de klachten weer enigszins op te spellen. Ik heb toen opnieuw contact met dr. Sondervan gezocht.

We planden een serie van 4 vervolgbehandelingen, die direct een positief effect hadden. Inmiddels ben ik weer zo goed als klachtenvrij en ben ontzettend dankbaar voor het feit dat ik de weg naar de kliniek van dr. Sondervan heb gevonden, en dat zij dankzij haar eminente kundigheid als arts in de neuraaltherapie uitgevonden heeft ,dat de littekens op de achterkant van mijn hoofd tgv een haartransplantatie de oorzaak is gebleken van jarenlange klachten.

Gelukkig ben ik nu dankzij depolikliniek-pijn-weg-amstelveen van dokter Sondervan,verlost van deze klachten.

Kortom polikliniek-pijn-weg-amstelveen is een echte aanrader bij jarenlang onbegrepen [litteken]klachten.

Een uiterst tevreden patient uit Heiloo,

Jan v.d. Korf

De namen van de patiŽnten zijn verzonnen maar de ervaringen berusten op de werkelijkheid.

  

Disclaimer
 
 © Copyright dr Sondervan, 2008-2022                  page last update: 10 aug 2015