Ik was alleen nog maar met migraine bezig

Sinds mijn 40ste begon ik last te krijgen van hele vervelende hoofdpijn. Ik was dan ontzettend beroerd, misselijk en had huilbuien die niet stopten. Ik kroop dan in bed en wilde het liefst het zo donker mogelijk hebben en slapen. Dit duurde wel één of twee dagen, daarna knapte ik op. Dit kwam elke maand wel één of twee keer voor.

Mijn huisarts schreef paracetamol zetpillen voor en iets tegen de misselijkheid. Pas na een paar jaar, toen het echt niet meer ging, kreeg ik imigran voorgeschreven. Dit werkte prima, mijn hoofdpijn verdween en ik voelde me niet meer zo ontzettend lamlendig.
Ondertussen kwamen de aanvallen wel steeds vaker, op het laatst één à twee keer per week. Het begon met dat ik me beroerd voelde. Vaak wachtte ik te lang met imigran te gebruiken, omdat ik hoopte dat het vanzelf overging. Maar nee, na twee dagen mij beroerd te voelen begon ook weer de hoofdpijn. Dan nam ik pas imigran, soms twee per 24 uur, en knapte vervolgens langzaam op.

Op een gegeven moment was ik alleen nog maar met migraine bezig, als ik wakker werd was dit het eerste waaraan ik dacht.
De huisarts heeft mij toen doorgestuurd naar een neuroloog, nou, dat was een aanfluiting. Hij heeft niets onderzocht en schreef mij medicijnen voor die ook bij epilepsie gebruikt worden. Verder moest ik mij niet door mijn migraine laten regeren en zoveel mogelijk alles doen wat ik wilde. Alsof ik daar nog energie voor had.

Ik ben deze medicijnen gaan gebruiken en daarna ging het helemaal mis. Ik kreeg erg veel last van bijwerkingen en begon te huilen en kon hier niet meer mee stoppen. Na een week ben ik met die medicijnen gestopt en kwam ik weer bij mijn huisarts terecht. Ik heb gevraagd of hij mij verder wilde helpen. Hij dacht dat ik depressief was en schreef mij antidepressiva voor, daar zou ik rustiger van worden en waarschijnlijk zouden de migraine aanvallen ook gaan afnemen. Ik werd inderdaad rustiger en begon mij weer wat beter te voelen. Maar de hoeveelheid migraine aanvallen minderden nog maar weinig.

Ik heb op internet gezocht naar een oplossing en zag een site over neuraaltherapie, dit sprak mij direct aan. Toch duurde het nog een hele poos voor ik de stap nam om een afspraak te maken. Ik ben niet erg thuis in alternatieve geneeskunde en twijfelde. Maar de reguliere geneeskunde doet ook niets, behalve proberen pijn te bestrijden. Ik wilde graag een oplossing.
Uiteindelijk heb ik dokter Sondervan gebeld, en kon ik snel bij haar terecht.

Bij de eerste afspraak, in januari 2012, stelde dokter Sondervan allerlei vragen en ik had het ingevulde formulier mee waarom gevraagd was. Er werd alle tijd genomen om alles te bespreken en daarna kreeg ik mijn eerste injecties. De volgende afspraken waren in het begin wekelijks en hierna om de twee en later om de drie weken.

Vanaf het begin heb ik er een goed gevoel over. Ik heb nog wel migraine aanvallen gehad, maar het lijkt minder heftig. Ik gebruik dan nog wel imigran maar hoef geen dagen meer op bed. 
Na een paar weken kwam er steeds meer tijd tussen de migraine aanvallen te zitten. 
In maart en de eerste helft van april had ik er zelfs geen!
Eind april had ik een spannend weekend, er was een expositie van een opleiding die ik doe, maar ook dat ging goed. 
De twee dagen daarna was het echter wel weer raak, maar ik had zoiets van: kom maar op, logisch dat ik ziek ben!
Ik ben nog niet helemaal van mijn migraine verlost, maar het is nu heel goed te hanteren. Ik heb nog wel dagen dat ik mij niet echt goed voel, maar dan neem ik gewone pijnstillers en daar red ik het mee. Ik kan dus zeggen dat deze behandeling door dr. Sondervan mij weldegelijk helpt, het is een stuk beter dan het geweest is en hoop natuurlijk dat de verbetering doorzet.


Juni 2012, Adri van der Krocht

De namen van de patiënten zijn verzonnen maar de ervaringen berusten op de werkelijkheid.

  

Disclaimer
 
 © Copyright dr Sondervan, 2008-2022                  page last update: 10 aug 2015