Heupklachten: ik kon van de een op de andere dag niet meer lopen, zitten of liggen zonder pijn.


In september 2011 kreeg ik opeens heel erg pijn in mijn rechterheup. Hierdoor kon ik van de een op de andere dag niet meer lopen, zitten of liggen zonder pijn. De fysiotherapeut die ik bezocht concludeerde een heupslijmbeursontsteking. Ik werd geadviseerd om 6 weken rust te nemen. Na 6 weken was de pijn echter niet weg en de huisarts die artrose uitsloot adviseerde me om nog een tijdje thuis de blijven.

Na een paar weken ging ik geleidelijk aan vervangende werkzaamheden doen als stewardess en het leek of er verbetering kwam. In overleg met de bedrijfsarts ben ik daarna ook weer aan het werk gegaan als cabine stewardess. Op zich ging het vliegen wel goed ,maar ik bleef lichte pijn voelen. Er zat gewoon iets niet goed.
Bij het aanmeten van nieuwe voetzolen vertelde ik mijn podoloog van mijn probleempje. 

Hij zei: "U moet naar dokter Sondervan-Frank. Zij is een arts gespecialiseerd in aandoeningen van het bewegingsapparaat,en dus in gewrichten en de beste van Nederland". Ik kreeg een verwijsbrief, een telefoonnummer en een vragenlijst mee. 
Het eerste consult duurde een uur waarbij Dokter Sondervan-Frank mijn ziektegeschiedenis en mijn levensstijl in kaart bracht. De eerste behandeling bestond uit heel veel prikjes in mijn rug. Dit is de zogenaamde neuraaltherapie. Hiernaast moest ik veel ontstekingsremmers, pijnstillers en vitamine B slikken. Hierna ben ik nog 2x geweest voor een herhalingsconsult van een half uur. Bij elk bezoek kreeg ik weer prikjes maar de ontstekingsremmers en pijnstillers werden vrijwel direct afgebouwd. En bij mijn vierde bezoek had ik helemaal geen pijn meer. Over een maand heb ik nog een controle-afspraak en ben dan helemaal vrij van de medicijnen.

Ik ben dokter Sondervan-Frank erg dankbaar omdat ze mijn probleem adequaat en snel verholpen heeft met de neuraal therapie. Ik heb haar bovendien ervaren als een zeer sympatieke en zorgzame dokter ,die de tijd voor je neemt en met je meedenkt. Door haar persoonlijkheid en manier van werken kan ik haar van harte aanbevelen. 

Amsterdam,juli 2012
Charlotte van den Bergkamp 

De namen van de patiŽnten zijn verzonnen maar de ervaringen berusten op de werkelijkheid.

  

Disclaimer
 
 © Copyright dr Sondervan, 2008-2022                  page last update: 10 aug 2015