Helemaal wennen aan een leven zonder migraineaanvallen .

Zo lang als ik mij kan herinneren heb ik al migraineaanvallen. Mijn vader heeft er ook altijd veel last van gehad dus na veel verschillende therapieŽn geprobeerd te hebben trok ik de conclusie dat er weinig aan te doen was. Als kind werd ik ziek bij inspanning en bijzondere gebeurtenissen zoals op reis naar de familie, op schoolreis, examens enz. Later concentreerde de aanvallen zich rond menstruatie en ovulatie. Toen ik 18 jaar was kreeg ik Imigran wat in sommige gevallen verlichting gaf. Maar lang niet altijd. Toen een paar maanden geleden een afspraak waar ons hele gezin zich op verheugd had niet door kon gaan, omdat ik met migraine op bed lag, besloot ik dat het zo niet langer kon.

Een tijd daarvoor had ik op internet over neuraaltherapie in Duitsland gelezen. Ik heb het overwogen maar er vanaf gezien.
Nu ging ik dus weer naar de huisarts, die mij door wilde verwijzen naar de Hoofdpijnpoli in het ziekenhuis. De huisarts vertelde mij toen dat zij een vriendin had die via injecties helemaal van haar migraine af was gekomen. Deze opmerking gaf mij de moed toch eerst bij neuraaltherapie verder te kijken. Via de Vereniging voor Artsen in de Neuraaltherapie vond ik dokter Sondervan in Amstelveen.

Bij de intake was ik erg nerveus. Een privť praktijk , een therapie die ik toch niet helemaal kon begrijpen en injecties.
Dokter Sondervan vroeg naar zeer uitgebreid naar littekens. Toen ik 2 jaar oud was heb ik een kan met hete oploskoffie over mij heen getrokken en heb daardoor een brandwond op mijn buik. Dokter Sondervan vertelde dat veel problemen zoals migraine een oorzaak kunnen vinden in littekens die een verstoring binnen het zenuwstelsel kunnen veroorzaken. Na de zeer uitgebreide intake en onderzoek, begon dokter Sondervan met de injecties.  Zij vertelde ook dat zij niet kan voorspellen of de behandeling aan zou slaan.

Tijdens de eerste menstruatie kreeg ik heel veel hoofdpijn, maar dat is al een stuk beter dan migraine aanvallen! Wat opviel was dat mijn menstruatie zelf ook veel soepeler verliep. Veel minder pijn, veel korter. 

Om de week de eerste 3 keer, en later om de 2 weken bleef ik dokter Sondervan bezoeken en zij schreef gelijk nieuwe medicijnen voor. Naratriptan. Sinds ik deze de eerste keer gebruikte heb ik niet meer op bed gelegen met migraine. De aanvallen werden minder en korter. Ik heb nu sinds de eerste behandeling ongeveer 4 mensturaties gehad. Ik gebruik nu maximaal 1x per maand een Naratriptan en 1x per maand 2 paracetamol. Daarmee is de hoofdpijn (die ook al een stuk minder heftig is) zo goed als helemaal weg. Na mijn menstruatie (waar ik vroeger doodziek werd) krijg ik nu even last van mijn oog, beetje flikkering voor tien minuten en dat is het !!

Ik kan het zelf nog niet goed geloven en durf dat ook eigenlijk niet. Maar de resultaten zijn er gewoon. Ik merk ook duidelijk verbeteringen in mijn menstruatiepatroon. De behandeling van dokter.Sondervan richt zich op mijn hormoonhuishouding. Het is nu eigenlijk gewoon geen maandelijks probleem meer!!!

Ik ben nu 4 maanden bezig en ik merkte al verbeteringen na de eerste behandeling. Dokter Sondervan denkt dat de migraine waarschijnlijk helemaal kan verdwijnen na nog een aantal behandelingen. Na al die tijd migraine gehad te hebben, moet ik eerlijk gezegd helemaal wennen aan een leven dat gewoon doorloopt,zonder migraine Niet meer 2 weken functioneren, 1 week half en 1 week niet om daarna de draad weer op te pakken. Langzaam begin ik het echt te geloven. een leven zonder migraineaanvallen !!!!!!

Ik ben heel blij en dankbaar! Het team van polikliniek pijn weg Amstelveen enorm bedankt.

Danielle van der Buis , Almere

 

De namen van de patiŽnten zijn verzonnen maar de ervaringen berusten op de werkelijkheid.

  

Disclaimer
 
 © Copyright dr Sondervan, 2008-2022                  page last update: 10 aug 2015