De ziekte van Dupuytren.

Ondergetekende had heftige pijn in beide handpalmen als gevolg van de ziekte van Dupuytren,die zich jaren geleden ineens bij mij aankondigde.
Een operatie zag ik echter niet zitten,omdat ik dan -als weduwe- veel te lang onthand zou zijn. Inmiddels was het echter zover dat één vinger in elke handpalm elke keer ’s nachts op slot raakte en die kon ik alleen met warm water wat beter strekken. Mijn nachtrust werd hierdoor telkenmale aardig verstoord.

Via mijn ruimdenkende huisarts kwam ik terecht bij mevrouw Sondervan.
Zij is een arts ,gespecialiseerd in de neuraaltherapie. Na verschillende neuraaltherapeutische behandelingen door middel van injecties o.a. tussen de vingers, werd de pijn minder en beide handen zijn nu weer stabiel,en goed bruikbaar.

De pijn is grotendeels weg; beide vingers zijn nog wel wat krom, maar het insmeren van de handpalm met een speciale vette crème,die mij door dokter Sondervan is aangeraden en geregeld de vingers buigen helpt. 
Ik laat de behandeling door mevr. Sondervan-Frank, arts voor neuraaltherapie eens in de twee à drie maanden herhalen, omdat ik geen verstoorde nachtrust meer wil hebben.
Een oude maar tevreden patiënte,

Amstelveen 13 mei 2012,
Mevr.S. Bakker, 91 jaar

De namen van de patiënten zijn verzonnen maar de ervaringen berusten op de werkelijkheid.

  

Disclaimer
 
 © Copyright dr Sondervan, 2008-2022                  page last update: 10 aug 2015