Tijdens de laatste periode van mijn zwangerschap had ik bekkeninstabiliteit gekregen.

Eind 2009 ben ik bevallen van mijn tweede dochter. In tegenstelling tot mijn eerste zwangerschap en bevalling, verliepen het einde van de zwangerschap en de bevalling moeizaam, hetgeen uiteindelijk heeft geresulteerd in een keizersnede.
De periode van herstel die daarop volgde verliep zeer langzaam. Na een aantal bezoeken aan de huisarts en controles in het ziekenhuis, werd vastgesteld dat ik tijdens de laatste periode van mijn zwangerschap bekkeninstabiliteit had gekregen. In die periode ben ik ook gestart met fysiotherapie.
Na een periode van 9 maanden ben ik gestart met een reintegratietraject teneinde mijn dagelijkse werk weer te kunnen hervatten. In mei 2011, toen ik net weer mijn “normale”uren kon werken en weer redelijk kon functioneren binnen mijn gezin, werd ik gezegend met spit. Tja een kleine verkeerde beweging kan veel veroorzaken. Voor mijn gevoel was ik weer volledig terug bij af. De lage rugklachten keerden weer terug, maar ook de pijnscheuten in mijn buik. De hoeveelheid pijnstillers was spoedig weer op het niveau van de periode direct na mijn bevalling, maar mocht echter niet baten. Na lang aanhouden bij de huisarts konden er uiteindelijk foto’s gemaakt worden in het ziekenhuis teneinde nader onderzoek te doen naar mijn pijnklachten. Hier kwam eigenlijk niets uit naar voren, maar goed, de pijn bleef en zorgde ervoor dat ik niet kon functioneren.
Daar ik binnen de medische wetenschap geen stap verder kwam ben ik zelf maar eens op internet gaan zoeken en kwam al gauw uit op de site van Dr. Sondervan (via de site van nvnr.nl).
Na een afspraak te hebben gemaakt ,volgde een uitgebreid intake-gesprek, waarin Dr. Sondervan al snel te kennen gaf dat ik mijn klachten, zeker gezien mijn leeftijd (toen 37), niet hoefde te accepteren. Na een onderzoek van lage rug, bekken en buik volgde haar diagnose. Mijn bekken stond scheef. Deze kon ze rechtzetten en de pijnklachten van onderrug en buik kon ze in ieder geval verminderen door neuraaltherapie. En niets is minder waar! Na mijn eerste consult stond mijn bekken recht, en dat staat het tot op de dag van vandaag. De pijnklachten zijn drastisch verminderd, en als ze er zijn, acceptabel! Verder is mijn energie ook weer terug gekomen,dit alles dankzij de neuraaltherapie,die op zeer kundige en kordate wijze werd toegepast door de kleine maar o zo dappere dokter.
Kortom ik kan weer normaal in het leven staan en genieten van mijn gezin!

Marjan van Eiken, Kudelstaart.

De namen van de patiënten zijn verzonnen maar de ervaringen berusten op de werkelijkheid.

  

Disclaimer
 
 © Copyright dr Sondervan, 2008-2022                  page last update: 10 aug 2015