Neuraaltherapie bij aangezichtpijn en lage rugpijn

 

Ik ben een fanatieke schaatser (53 jaar) en in de winter van 2001 kwam ik te vallen op het ijs. Ik kwam hierbij op de zijkant van mijn gezicht terecht en hield hier alleen een hersenschudding aan over. Althans dat dacht ik. Na het uitzieken hiervan merkte ik echter dat mijn jukbeen erg gevoelig was en dat ik last had van pijnscheuten hierin. Ik weet dat aan de val en nam aan dat het vanzelf zou wegtrekken na een week of twee. Niets was echter minder waar, zodat ik na enige maanden mijn toevlucht opnieuw tot het medische circuit zocht om een oplossing voor de pijn te vinden. Zelf was ik al aan de gang geweest met paracetamol en smeerseltjes voor pijnlijke spieren. Ook   acupunctuur en het bezoek aan mijn huisarts en een neuroloog brachten geen verandering in de klachten ondanks de medicijnen die zij mij voorschreven.

 

Van mijn buurvrouw die een huisartsen praktijk heeft in Amstelveen hoorde ik dat zij goede verhalen had gehoord van patiŽnten met neuraaltherapie en ik dacht "laat ik dat dan maar eens proberen, want erger dan dit kan het niet worden". De pijn beheerste inmiddels mijn leven en was niet weg te krijgen. Ik had  nog nooit van neuraaltherapie gehoord maar wilde de gok wel wagen. Ik ben toen terecht gekomen bij dokter B. Sondervan die in Amstelveen een neuraaltherapiepraktijk heeft.

Wat voor mij ook gunstig was, is dat zij arts is, dus de rekeningen werden vergoed door mijn ziektekostenverzekering.

 

Tijdens de behandeling injecteerde dokter Sondervan mij op diverse plekken in mijn gezicht met een soort verdovende vloeistof. Deze injecties waren erg gevoelig maar dat had ik er wel voor over.

 

Tot mijn grote verbazing merkte ik de volgende dag al resultaat; de pijnscheuten waren minder frequent en scherp. Na een aantal dagen ben ik opnieuw geweest en dit is een paar keer herhaald. Na 3 weken was de pijn waar ik al maanden mee liep, vrijwel volledig verdwenen! Als het erg koud is in de winterperiode, is mijn jukbeen nog steeds gevoelig voor ijzige wind, maar tot op heden zijn die pijnscheuten niet meer teruggekomen.

 

Nu, 6 jaar later ben ik opnieuw in behandeling bij mevrouw dokter Sondervan wegens lage rugpijn door een verschoven wervel. Ook deze keer heb ik veel baat bij haar behandelingen.

 

Dhr. R.Gerardus, Amstelveen.

 

De namen van de patiŽnten zijn verzonnen maar de ervaringen berusten op de werkelijkheid.

 

  

Disclaimer
 
 © Copyright dr Sondervan, 2008-2022                  page last update: 10 aug 2015