Rugklachten: Resterende klachten na hernia operatie eindelijk onder controle

Na een hoop bezoeken bij fysiotherapeuten en manueel therapeuten wilde de pijn die ik had door een hernia niet beter worden. Soms pieken, soms dalen, maar het werd geleidelijk aan alleen maar erger. Omdat ik er toen al zo lang mee liep en niets echt leek te helpen was ik genoodzaakt om toch over te gaan tot een hernia operatie in de zomer van 2012.

Gelukkig is de operatie helemaal goed gegaan. Omdat een zenuw al sinds 2010 werd geďrriteerd door die hernia was wel de vraag of ik nog pijn over zou houden na de operatie. Het herstel verliep voorspoedig, maar tevreden werd ik nog niet echt. Natuurlijk deed ik en liet ik veel om er voor te zorgen dat mijn rug en mijn been weer helemaal goed werd. Toch bleef ik last houden, soms zeurend, soms veel erger, maar het was er altijd. Je went er op een gegeven moment aan en denkt soms: "dit is wat er van over is gebleven, hier moet ik het mee doen".

Toen ik voor controle van mijn steunzolen bij een podoloog langs ging was hij niet tevreden over de progressie die ik had gemaakt met de nieuwe zooltjes die hij voor mij had gemaakt.  Ik bleek nog steeds niet recht te staan: een scheefstand in mijn bekken is waarschijnlijk in mijn lichaamshouding geslopen door die hernia. Ik werd toen doorverwezen naar dokter Sondervan van Polikliniek Pijn Weg Amstelveen.

Na een uitgebreide intake heeft dokter Sondervan inderdaad een scheefstand in mijn bekken geconstateerd en voorgesteld om dit met neuraal therapie te gaan behandelen. Mijn heupen bleken ook best vast te zitten. De neuraaltherapie bleek aan te slaan en mijn bekken werd na elke behandeling rechter. Ik merkte dat de pijn ook minder werd, hoewel dat in het begin al snel weer terug kwam. Naast de neuraaltherapie kreeg ik wat andere oefeningen, tips en inzichten mee van dokter Sondervan. Dit alles stond op heel duidelijke instructieve informatiebladen beschreven.

De beweeglijkheid in mijn onderrug, heupen en bekken werd langzaam aan beter en de pijn bleef langer weg. 

Het “totaal pakket” maakte dat ik in een paar maanden, inclusief vakantie, eindelijk weer tevreden werd! 

Met de oefeningen en bewustwording over mijn lichaamshouding ga ik natuurlijk door.

 Het heeft mij echt geholpen om die laatste stappen te kunnen zetten richting volledig herstel dankzij Polikliniek Pijn Weg Amstelveen.

Ir.van der Heuve, Amstelveen

 

De namen van de patiënten zijn verzonnen maar de ervaringen berusten op de werkelijkheid.

  

Disclaimer
 
 © Copyright dr Sondervan, 2008-2022                  page last update: 10 aug 2015