ONTBOEZEMING

Als 87-jarige heb ik, na een operatie (dinsdag naar het ziekenhuis, vrijdag weer thuis) een Herpes Zoster (Gordelroos) opgelopen. Dit is een virus die o.a. zenuwbanen in de war stuurt, in dit geval van mijn beenspieren, waardoor ik steeds slechter ging lopen. De Gordelroos zat onder de pleisters waarmee de drain was vastgezet tijdens de operatie. Het verplegend personeel in het ziekenhuis dacht dat ik allergisch was voor pleisters en heeft er daarom waarschijnlijk onvoldoende aandacht aan besteed. Ikzelf dacht aan een Herpesinfectie, ben verder niet allergisch van aard. 

Toen na een week de plekken met blaasjes en pukkels niet verdwenen waren bleek, na bezoek aan de huisarts, dat Herpes Zoster inderdaad de oorzaak was van de narigheid. (Men noemt dit ook wel “Waterpokken op leeftijd”). Het vervelende van een virusinfectie is dat die eigenlijk niet te bestrijden is. Dit kan in het algemeen wel bij een bacterie d.m.v. antibiotica. Het lichaam moest het nu dus zelf opknappen en dat valt voor een ouder iemand niet mee omdat het lichaam wat minder snel reageert dan bij een jongere persoon.

Opmerkzaam gemaakt op de polikliniek-pijn-weg-amstelveen van dokter B.S. Sondervan-Frank heb ik bij haar en afspraak gemaakt en heb toen een aantal keren injecties gekregen met een kortdurend zenuwverdovende stof die de pijn en beperkingen met lopen verlicht waardoor ik de stok, die ik met lopen nodig had, weer kan thuislaten. Ook heb ik een litteken van een 10 jaar oude knieoperatie met succes door haar laten behandelen.

Daar ik last bleef houden van de rand van mijn bekken, bleek na onderzoek van de dokter dat ik een scheefstand van het bekken had opgelopen, waarschijnlijk doordat ik in die slechte periode een aantal malen gevallen ben.

Inmiddels ben ik zover ,dat ik de neuraaltherapeutische behandeling met injecties langzamerhand kan doen verminderen.

Dokter B.S. Sondervan-Frank ben ik veel dank verschuldigd. Zij weet waarover zij praat en ik kan haar behandeling dan ook iedereen die het nodig heeft van harte aanbevelen.

Amstelveen,15 augustus 2013

Joseph Trailliere

De namen van de patiënten zijn verzonnen maar de ervaringen berusten op de werkelijkheid.

  

Disclaimer
 
 © Copyright dr Sondervan, 2008-2022                  page last update: 10 aug 2015