"Na vijf jaar eindelijk verlost van de helse pijnen van mijn gordelroos"

Dokter Sondervan van Polikliniek Pijn Weg Amstelveen behandelt en bestrijdt pijnklachten die al langer dan twee maanden bestaan, en die de huisarts of specialist moeilijk onder controle kan krijgen. Een van haar patiënten is de 83-jarige mevrouw P. Wetberg uit Amstelveen. Na vijf jaar helse pijnen te hebben geleden door gordelroos, is zij nu eindelijk pijnvrij.

"Ik voel me als herboren, en dat op mijn 83ste levensjaar!”, lacht mevrouw Wetberg. Vijf jaar geleden kreeg ze voor het eerst last van gordelroos. “Ik had ontzettende pijn. Het voelde alsof ik elke dag in brand stond. Het enige wat mijn pijn verlichtte, was onder een koude douche staan. Hoe kouder de douche, hoe heerlijker. Maar daarna kwam de pijn net zo hard weer terug.”

Ze bracht regelmatig een bezoek aan haar huisarts, maar veel verder dan insmeren met crème kwam het niet. "Ik heb er vijf jaar lang mee aangemodderd, want ik wist niet wat ik er mee aanmoest. Tot mijn zus me wees op dokter Sondervan. Ze had een artikel over haar polikliniek en haar bijzondere werkwijze (neuraaltherapie) gelezen.”

Mevrouw P. Wetberg besloot in november 2010 de stoute schoenen aan te trekken en nam contact op met de polikliniek. “Tijdens mijn eerste behandeling gaf dokter Sondervan kleine injecties in de zenuwbanen in mijn rug. Gordelroos ontstaat namelijk in de zenuwen. De pijn trok direct weg, ik voelde me na het eerste bezoek al heerlijk.”

Zoals het er nu naar uitziet, is de 83-jarige Amstelveense eind februari 2011 uitbehandeld. ,,Momenteel zijn we bezig met de laatste fase, waarbij ik om de dag een capsule inneem. Daarna hoop ik pijnvrij te blijven, ik heb er het volste vertrouwen in. De werkwijze van dokter Sondervan is een openbaring voor me geweest. Na vijf jaar medicatie van de huisarts ben ik nu van de hel in de hemel gekomen”, vertelt ze enthousiast. “Ik ben enorm blij dat ik deze stap heb genomen en niet door ben blijven modderen met de crèmes van de huisarts.”

Mevrouw P. Wetberg gaat altijd met plezier naar de polikliniek. "Ik heb zeer prettig contact met dokter Sondervan, ze weet me altijd gerust te stellen. Iedereen die last heeft van pijn, kan ik aanraden om contact met haar op te nemen. Twijfel niet, dat is zonde van de tijd en pijn. Na vijf jaar lang dag in dag uit pijn te hebben gehad, ben ik nu eindelijk pijnvrij. Ik sta er nog dagelijks versteld van wat dokter Sondervan met haar therapie heeft weten te bereiken. Ik kan eigenlijk wel een gat in de lucht springen, maar misschien kan ik dat – gezien mijn leeftijd – beter niet doen”, lacht ze.

De namen van de patiënten zijn verzonnen maar de ervaringen berusten op de werkelijkheid.

  

Disclaimer
 
 © Copyright dr Sondervan, 2008-2022                  page last update: 04 mrt 2020