MIGRAINE

Neuraaltherapie is een echte aanrader in de strijd tegen migraine

Vanaf mijn 17e heb ik te maken met de vervelende ziekte die migraine heet. De eerste keer dat ik het kreeg was tijdens mijn HAVO examen. Ik wist niet wat mij overkwam. Het gezichtsvermogen verdween voor een groot gedeelte en ik zag flitsen en sterretjes.

De dokter wist in eerste instantie niet wat het was en gaf aan ,dat ik maar iets moest proberen om te kijken wat zou helpen.

Tijdens mijn militaire diensttijd (ik was toen 20) kreeg ik ook een aantal aanvallen en de dokter daar heeft mij doorgestuurd naar het UMC.
Daar hebben ze een MRI scan genomen van mijn hoofd en het bleek dat alles verder gelukkig goed was, maar dat ik leed aan migraine met een aura.

Je gaat dan van alles proberen en ik heb een tijd bij een homeopaat en een natuurgenezer gelopen, maar niets hielp. Vervolgens nog bij een fysiotherapeut geweest die de dry needling methode toepaste. Hier heb ik wel enige baat bij gehad, omdat de spanning op de spieren in mijn nek en schouders een stuk verminderd was. Verdwenen was de ziekte echter nooit.

Een half jaar na het overlijden van mijn vader kwamen de aanvallen in alle hevigheid opzetten. De ene aanval was nog niet voorbij en de andere kwam alweer opzetten. Soms 4 tot 5 aanvallen per dag.

Dit kon zo niet langer en de dokter vertrouwde het niet en stuurde mij naar het ziekenhuis voor een MRI scan. Wederom was alles gelukkig goed op de migraine na. De dokter in mijn eigen dorp gaf telkens aan dat ik maar medicijnen moest gebruiken. Ik heb toen één of ander middel gebruikt, maar voelde mij hier niet lekker op. Zag rare dingen / waanbeelden en heb toen gelijk contact opgenomen. Was een kwestie van wennen. Hij stelde voor om een lagere dosering te nemen, maar geen verbetering. Ben toen gelijk met die rommel gestopt. Later werd een neusspray toegeschreven met triptanen. Bij een aanval spuit ik deze in mijn neus. Het zal misschien iets verlichten, maar de aanval komt toch wel.

Op een gegeven moment zei de dokter ik weet het ook niet meer en leer er maar mee te leven. En dit doe je dan, omdat je denkt dat niemand je kan helpen.

Op mijn 42e was ik het echter zo zat en toevalligerwijs kwam ik op een Duitse site. Zij konden het grootste gedeelte van de mensen genezen. Dit bleek te mooi om waar te zijn. Na enig zoeken bleek dat deze methode, nl.de neuraaltherapie, ook toegepast wordt door dokter Sondervan van
Polikliniek Pijn Weg Amstelveen. Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en een afspraak gemaakt.

Ik werd vriendelijk te woord gestaan en na het kennismakingsgesprek kreeg ik gelijk de eerste behandeling. Het middel wordt d.m.v. injecties toegediend om zo de “stoorzenders”in je lichaam uit te schakelen die de migraine kunnen “triggeren”. In maart 2015 ben ik hiermee gestart. Het is nu juli 2015 en in die periode heb ik één aanval gehad, maar deze was wel beter beheersbaar. Die aanval was mede het gevolg van overbelaste nek- en schouderspieren.

Ik let hier nu beter op en let sindsdien heel erg op mijn suiker en zoutgebruik. Ik ga op gezette tijden naar bed en slaap niet uit. Max. een uur later dan door de week. Ik heb nog een paar behandelingen te gaan en ondanks de reisafstand van circa 2 uur heen en 2 uur terug heb ik het ervoor over.

De tijd zal leren of het helemaal weg blijft, maar dit is al een hele grote verbetering.
Polikliniek Pijn Weg Amstelveen is in mijn ogen een echte aanrader in de strijd tegen migraine


Mark van EI, Hattum

De namen van de patiënten zijn verzonnen maar de ervaringen berusten op de werkelijkheid.

  

Disclaimer
 
 © Copyright dr Sondervan, 2008-2022                  page last update: 10 aug 2015