Mijn grote wens is aan het uitkomen, nl. vele weken achtereen geen migraine aanval.

Vanaf ongeveer mijn 16e kreeg ik migraine. Al snel iedere week, later werd het heel wisselend. 

Tijdens de menstruatie lag ik regelmatig 2,5 dag op bed, waarbij ik echt niets kon doen en ook niets binnenhield.

Diverse keren de huisarts bezocht, verschillende medicijnen geprobeerd maar niets dat echt hielp. Na een aantal jaren, ik had inmiddels een andere huisarts, weer aan de bel getrokken en weer andere medicijnen geprobeerd. Ik slikte in die tijd elke dag een pil om de migraine tegen te gaan. Vooral tijdens mijn menstruatie, een gezellig dagje uit, en na een heftig stress-moment was altijd helaas weer raak.

Toen ik zwanger werd van ons eerste kind moest ik stoppen met die medicijnen, waarna de migraine in volle hevigheid terug kwam.

Tijdens de eerste 3 maanden van mijn zwangerschap was ik 8 kilo afgevallen van al het spugen door de migraine. 

Zo nog een aantal jaren door getobd, inmiddels 3 zwangerschappen verder, maar  de migraine bleef .De alles overheersende migraine-aanvallen probeerde ik te onderdrukken met Imigran. Als ik een Imigran innam, probeerde ik nog even te slapen waarna ik dan meestal zonder hoofdpijn wakker werd en, echter nog wel een beetje gammel, de dag door kwam. 

Helaas begon de migraine dan meestal rond een uur of 4 weer op te komen en slikte ik weer een Imigran. Op een gegeven moment slikte ik er gemiddeld zeker wel 5 per week, waar ik me ook niet prettig bij voelde.

Toen ook de kinderen mijn aanvallen gingen bemerken, ben ik toch weer verder gaan zoeken. De huisarts wist het niet meer en zei;' 'dan moet je maar naar bed gaan als je migraine hebt'' en ja, dat werkt dus niet als je 3 jonge kinderen hebt.

Via recommandatie kwam ik dokter Sondervan op het spoor en met de gedachte 'slechter kan het niet worden' heb ik een afspraak gemaakt.

Inmiddels gaat het wel een heel  stuk beter!! De gecombineerde behandeling bestaande uit neuraaltherapie met reguliere medicatie en bewegings cq houdingsadviezen   van  Polikliniek Pijn Weg Amstelveen hebben een zeer positieve uitwerking bij mij.

Ik slik veel minder en andere pillen, die langer werken. 

Ik ben er nog niet vanaf maar na ongeveer 20 jaar migraine zou het te mooi zijn om er met een paar maanden helemaal vrij van te zijn. De neuraal-therapie is niet helemaal pijnloos maar is goed te doen. Na afloop voel je er eigenlijk niets meer van en ik weet waarvoor ik het doe. Ik merk zeker verbetering, om de 5 a 6 weken maak ik nu een afspraak voor een behandeling,dat is inmiddels de periode dat ik al aanvalsvrij ben.

Als ik een aanval denk te gaan krijgen ,kan ik met een pilletje de aanval tegenwoordig couperen,en lig ik niet meer op bed!!! Dat maakt al een super groot verschil met vroeger. Binnenkort hoop ik dat er een tijd komt dat ik gewoon een paar maanden of nog veel langer geen migraine heb!

Wil  Biet, Heerhugowaard

 

 

De namen van de patiŽnten zijn verzonnen maar de ervaringen berusten op de werkelijkheid.

  

Disclaimer
 
 © Copyright dr Sondervan, 2008-2022                  page last update: 10 aug 2015