Ik kan het zelf nog niet goed geloven!!

Ik kan het zelf nog niet goed geloven en durf dat ook eigenlijk niet. Maar de resultaten zijn er gewoon!!

Zo lang als ik mij kan herinneren heb ik al migraine-aanvallen.  Mijn vader heeft er ook altijd veel last van gehad, dus na veel verschillende therapieŽn geprobeerd te hebben trok ik de conclusie dat er weinig aan te doen was. Als kind werd ik ziek bij inspanning en bijzondere gebeurtenissen zoals op reis naar de familie, op schoolreis, examens enz. Later concentreerde de aanvallen zich rond menstruatie en ovulatie. Toen ik 18 jaar was kreeg ik Imigran wat in sommige gevallen verlichting gaf. Maar lang niet altijd.

Toen een paar maanden geleden een afspraak waar ons hele gezin zich op verheugd had, niet door kon gaan, omdat ik met migraine op bed lag, besloot ik dat het zo niet langer kon.

Een tijd daarvoor had ik op internet over neuraaltherapie in Duitsland gelezen. Ik heb het overwogen maar er vanaf gezien, omdat de behandeling niet door een arts werd gegeven. Nu ging ik dus weer naar de huisarts, die mij door wilde verwijzen naar de Hoofdpijnpoli in het ziekenhuis. Zij zei toen dat zij een vriendin had die via injecties helemaal van haar migraine af was gekomen. Deze opmerking gaf mij de moed toch eerst neuraaltherapie verder te bekijken. Via de Vereniging voor Neuraaltherapie vond ik Dokter Sondervan.

Bij de intake was ik erg nerveus. Een praktijk aan huis gebouwd , een therapie die ik toch niet helemaal kon begrijpen en injecties!! Dokter Sondervan vroeg naar littekens. Toen ik 2 jaar oud was heb ik oploskoffie over mij heen getrokken en heb daardoor een kleine brandwond op mijn buik. Dokter Sondervan vertelde dat veel problemen zoals migraine een oorzaak kunnen vinden in littekens die een verstoring binnen het zenuwstelsel kunnen veroorzaken. Na de uitgebreide  intake en lichamelijk onderzoek  begon  dokter  Sondervan met  de injecties. Zij schreef ook andere medicijnen voor ,zodat we konden zien welke medicijnen aan zouden slaan. Zij vertelde ook dat zij niet kan voorspellen of de behandeling aan zal slaan.

De eerste menstruatie kreeg ik heel veel hoofdpijn. De medicijnen leken nauwelijks te helpen en de aanval kwam steeds terug. Wat wel opviel was dat mijn menstruatie zelf veel soepeler verliep. Veel minder pijn, veel korter. Om de week en later om de 2 tot 4 weken bleef ik dokter Sondervan bezoeken en zij schreef gelijk nieuwe medicijnen voor. 

Sinds ik deze de eerste keer gebruikte, heb ik niet meer op bed gelegen met migraine.! De aanvallen werden minder en korter. Ik heb nu sinds de eerste behandeling ongeveer 4 menstruaties gehad. Ik gebruik nu 1x per maand een hoofdpijnkiller en 1x per maand 2 paracetamol. Daarmee is de hoofdpijn (die ook al een stuk minder heftig is) zo goed als helemaal weg. Na mijn menstruatie (waar ik vroeger doodziek werd) krijg ik nu even last van mijn oog, beetje flikkering voor tien minuten en dat is het !! Ik kan het zelf nog niet goed geloven en durf dat ook eigenlijk niet. Maar de resultaten zijn er gewoon. Ik merk ook duidelijk verbeteringen in mijn menstruatie, de behandeling richt zich op mijn hormoonhuishouding. Het is nu eigenlijk gewoon geen maandelijks probleem meer.

Ik ben nu dus 4 maanden bezig en ik merkte al verbeteringen na de eerste behandeling. Dokter  Sondervan denkt dat de migraine waarschijnlijk helemaal kan verdwijnen na nog een aantal behandelingen.

Na al die tijd migraine moet ik eerlijk gezegd helemaal wennen aan een leven dat gewoon doorloopt. Niet meer 2 weken functioneren, 1 week half en 1 week niet om daarna de draad weer op te pakken.

Langzaam begin ik het echt te geloven. Ik ben heel blij en dankbaar!

Debbie Verzier,Almere

De namen van de patiŽnten zijn verzonnen maar de ervaringen berusten op de werkelijkheid.

  

Disclaimer
 
 © Copyright dr Sondervan, 2008-2022                  page last update: 10 aug 2015