Mijn succes bij de Pijn-Weg-Polikliniek in Amstelveen

In 2008 kreeg ik aan de rechterkant van mijn voorhoofd gordelroos, doorlopend onder mijn rechteroog en midden op mijn hoofd onder mijn haar. Van de huisarts kreeg ik medicijnen die niet hielpen. Onder mijn oog en rondom mijn oog ontstonden blaasjes. In het weekend heb ik nog de huisartsenpost moeten bellen ,omdat ik vreesde voor mijn oog. Verhalen op het internet maakten me nog meer ongerust. Omdat ik bang was voor mijn oog ben ik nog naar de oogarts gegaan waar ik direct geholpen kon worden. Met mijn oog was gelukkig alles in orde. De blaasjes trokken na insmeren met één of andere zalf na een paar dagen weg , maar een vervelend (pijn)gevoel en jeuk bleven. Vlak onder de huid gaf een lichte druk erop een tintelend gevoel en dat gevoel was na 4 jaar nog steeds aanwezig. Slapen op die kant van mijn hoofd was uiterst vervelend en eigenlijk niet mogelijk omdat ik dan de slaap helemaal niet kon vatten. De huisarts suggereerde fysiotherapie. Daar ben ik driemaal in de week gedurende twee maanden naar toe gegaan. Ik kreeg stroomstootjes d.m.v. elektroden op mijn hoofd. Ook dit had geen enkel resultaat.

Van een vriend die in Amstelveen woont kreeg ik een artikel dat in een plaatselijk blaadje stond ,toegestuurd waarin gesproken werd over Dr. Sondervan-Frank en haar pijn-weg-polikliniek in Amstelveen. Dr. Sondervan-Frank (zij is arts!) behandelt en bestrijdt pijnklachten die door de huisarts niet verholpen kunnen worden. Dit was mijn laatste redmiddel, zo dacht ik. Als ook dit niet zou helpen dan houdt het op en zal ik er verder mee moeten leren leven (ik ben 73 jaar). Ik heb haar gebeld en ik kon vrijwel direct een afspraak maken. Na een uitvoerige anamnese heeft zij mij wel zo’n 25 kleine injecties op mijn hoofd met lidocaïne gegeven ,die direct een merkbaar resultaat opleverden. De huid voelde aan als verdoofd. De volgende dag had ik nog wel wat last van al die prikjes , maar het ging van dag tot dag steeds beter. Deze behandelmethode heet neuraaltherapie en valt onder de alternatieve geneeskunde.

Neuraaltherapie is een therapie waarbij aan de oppervlakte, een injecteerbare verdovingsvloeistof, in de huid gespoten wordt op een plek waar volgens de behandelaar een zogenaamd stoorveld bestaat. Andere klachten die verholpen kunnen worden zijn rug- en nekklachten, RSI-klachten, Migraine, enz.

Ik ben nu driemaal bij Dr. Sondervan-Frank geweest. Iedere keer heb ik weer die kleine inspuitingen gehad en ik voel me nagenoeg genezen. Er volgt over twee weken nog een vierde behandeling en ik hoop dat dat dan ook meteen de laatste behandeling zal zijn.

Ik ben blij dat ik deze stap gezet heb en vrijwel van dat vervelende gevoel in mijn hoofd afgekomen ben. Ik kan het een ieder met dergelijke klachten aanbevelen.
R.M.Boerse

Almere, 20 juni 2012

De namen van de patiënten zijn verzonnen maar de ervaringen berusten op de werkelijkheid.

  

Disclaimer
 
 © Copyright dr Sondervan, 2008-2022                  page last update: 10 aug 2015